Fuzia

Fuzia

Megvannak a 100%-os napelemes pályázat részletei!

Végre megvannak a 100%-os lakossági napelemes pályázat végleges részletei! Több lényeges ponton is változott a kiírás tartalma a korábbi felhívástervezethez képest.

A 100%-os lakossági napelemes pályázatról 2021.10.18-án végre megjelent a pontos kritériumokat meghatározó, végleges kiírás.

A támogatás célja, hogy az országos átlagot el nem érő jövedelmű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkező magánszemélyek számára lehetőséget nyújtson arra, hogy lakóépületeiket megújuló energiaforrás segítségével energiahatékonyabbá tegyék.

 

Az alábbiakban megemlítünk néhány fontos újítást, amely alapján biztosan megváltozik a pályázatra jogosutak köre:

 

A tartalmi értékelés során a Pályázók az alábbiak szerinti pontértéket kapnak:

a) az érintett ingatlanban 2021. augusztus 30-i állapot szerint állandó lakcímmel rendelkező, 18. életévüket be nem töltött személyek (gyermekek) száma szerint:

• nincs gyermek: 1 pont

• 1 gyermek: 2 pont

• 2 gyermek: 3 pont

• 3 vagy több gyermek: 4 pont

 

b) a támogatásban részesíteni kívánt ingatlan fekvése szerinti járás fejlettsége alapján:

• nem minősül kedvezményezett járásnak: 1 pont

• csak kedvezményezett járás: 2 pont

• csak fejlesztendő járás: 3 pont

 

A jövedelem számításánál az új kiírás szerint az alábbiakat kell figyelembe venni:

Azon háztartás egyik nagykorú tagja nyújthat be pályázatot, amely háztartásnál a beruházással érintett ingatlan 2021. augusztus 30-i állapot szerinti, természetes személy tulajdonosai közül, a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők 2020. évi, a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmének egy főre jutó összege 0 Ft és 4.850.000 Ft közé esik.
A jövedelemmel nem rendelkező tulajdonosok osztóként nem vehetőek figyelembe! Jövedelemnek minősül a nyugdíj is!

Az érintett ingatlanban bejelentett állandó lakcím csak gyerekek esetén számít!

Fontos, hogy pályázatot az a nagykorú magánszemély nyújthat be, aki a beruházást érintő ingatlanban (rész)tulajdonjoggal rendelkezik 2021.08.30-i állapot szerint. Öröklés vagy adásvétel esetén a pályázat benyújtásának napján szükséges a tulajdonjog megléte. Ajándékozás esetén a 2021.08.30-i állapot kerül figyelembevételre. Haszonélvezeti-, özvegyi-, illetve egyéb jog (pl. használati jog) nem elegendő! A széljegyen történő feltüntetés önmagában szintén nem elegendő!

A szabályzatban azt is leírták, hogy a napelemes rendszerekre nettó szaldó elszámolás lesz érvényben, mindazonáltal Kedvezményezett a pályázati kérelem benyújtásával vállalja, hogy az elszámolási mód változása esetén az új elszámolást alkalmazza.

A szűkített kritériumok alapján lényegében minél több ponttal rendelkezünk, annál nagyobb esélyünk van a pályázat pozitív elbírálására. A forrás keretösszege továbbra is kb. 200 millió Ft, amely kb. 35 000 nyertes pályázatot jelent. 

 

Kíváncsi rá, hogy Ön jogosult-e a 100%-os pályázatra? Akkor töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat! Az ajánlatkérést követően kollégánk hamarosan jelentkezik és tájékoztatja a részletekről. 

Az ajánlatkérő adatlap, a pályázatról szóló összefoglaló videó és a részletes tájékoztató megtalálható weboldalunkon. 

 

JÓ HÍR, hogy a FUZIA márkanév mögött dolgozó VPP Solar Kft. is rajta van a kivitelezői listán! 

 

 

Kérje ingyenes ajánlatunkat most!

ZölDóra Vlog

„Gondolkodtál már azon, hogy 10 év múlva vajon lesz-e elég ivóvíz? Te is érzékeled, hogy a mezőgazdasági termékek ára már az egekben van? Fontos, hogy tudj róla: Te is tehetsz ellene! Gyere, és keressük meg együtt az okokat és a válaszokat!”

Dóra

Ugrás a Vlogra