Fuzia

Fuzia

Mitől lesz jövőbiztos a napelemünk?

A minőségi napelem és inverter egyedi párosítása gondoskodik a hosszú élettartamról, a kimagasló teljesítményről és felkészít minket a jövő kihívásaira és lehetőségeire.

Optimalizáció

Az optimalizáció célja, hogy kiküszöböljük a napelemekre eső árnyék negatív hatásait. Ehhez első lépésben elkerülhetetlen, hogy egy 3D tervező szoftverrel modellezzük a tetőn keletkező árnyékot, amit jellemzően a kémény, a tetőtéri ablak, a ház körüli fák vagy más épületek okoznak. Ezt követően eldönthetjük, hogy az árnyékolt tetőrészekre nem teszünk napelemet (A) vagy teszünk, de egy ún. optimalizáló beépítésével növeljük az árnyékolt napelemek hatékonyságát (B és C).

a) 3D tervezéssel optimalizált napelem kiosztás
Az árnyékolt részekre nem kerül fel napelem
fuzia_optimalizacio_1
b) Huawei optimalizált megoldás
Minden napelem alá kerül optimalizáló
fuzia_optimalizacio_2
c) SMA optimalizált megoldás
Csak az árnyékolt napelem alá kerül optimalizáló
fuzia_optimalizacio_3
Videó megtekintése

Bővíthetőség

A napelemes rendszer telepítésének leginkább időigényes szakasza az engedélyeztetés. Az engedélyeztetés során az áramszolgáltatók az inverter teljesítményét vizsgálják és egy adott inverter méretre adnak engedélyt. Az inverter méretének kiválasztásakor lehetőség van az éppen aktuális áramfogyasztással számolni (A), vagy akár már most tervezhetünk olyan jövőbeli áramfogyasztókkal (B és C), mint egy elektromos autó, légkondicionáló, elektromos kazán vagy más elektromos technológiai berendezés.

a) b) c)
Havi átlagos villanyszámla bruttó összege: kb. 15.000 Ft
Éves átlagos fogyasztás: kb. 4500 kWh
Választható inverter méret:
4 KW 5 KW 6 KW
Jó megoldás, ha...
az aktuális villanyszámlát szeretnénk kiváltani néhány kisebb elektromos berendezéssel zöldebbé és még takarékosabbá szeretnénk tenni otthonunkat vagy vállalkozásunkat elektromos autó töltésén vagy más nagyobb elektromos berendezés beszerezésén gondolkodunk

FUZIA TIPP

A szaldó elszámoláskor az áramszolgáltató kifizeti a termelőnek a megtermelt, de el nem fogyasztott többlet áramot, jellemzően a fogyasztói árnál 50-60%-kal alacsonyabb tarifa áron (pl. 38 Ft helyett 15-20 Ft-os áron). Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a visszafizetés helyett az emberek szívesebben használják fel a többlet áramot akár új, a kényelmüket szolgáló elektromos berendezések vásárlásával.

Energiatárolás

A Fuzia napelemes rendszereivel több energiatároló megoldás kialakítására is van lehetőség. Bármelyik megoldást is választjuk a napelemes rendszert minden esetben akkumulátoros inverterrel (az inverterben benne van az akkumulátor) vagy a külső akkumulátor fogadására alkalmas inverterrel kell felszerelni.

a)
SMA hagyományos inverter utólag csatlakoztatott akkumulátoros inverterrel
Sunny Tripower inverter + Sunny Boy Storage akkumulátoros inverter
fuzia_energy_storage
Opcionális elemek:
TS4-R optimalizáló fuzia_energy_storage
Smart Home Manager 2.0 - Okos mérő fuzia_energy_storage
b)
SMA integrált megoldás
Sunny Boy Storage akkumulátoros inverter
fuzia_energy_storage
Opcionális elemek:
TS4-R optimalizáló fuzia_energy_storage
Smart Home Manager 2.0 - Okos mérő fuzia_energy_storage
c)
HUAWEI inverter külső akkumulátorral - integrált Plug & Play interface-el
Huawei Smart Energy Center inverter
fuzia_energy_storage
Opcionális elemek:
Smart PV optimalizáló fuzia_energy_storage
Smart Power Sensor - Okos mérő fuzia_energy_storage
d)
Szigetüzemű megoldás
SMA Sunny Island akkumulátoros inverter
fuzia_energy_storage
Opcionális elemek:
TS4-R optimalizáló fuzia_energy_storage
Smart Home Manager 2.0 - Okos mérő fuzia_energy_storage

Fuzia Tipp!

Vállalkozását bővítené energiatárolós napelemes rendszerrel? Írjon nekünk a fuzia@fuzia.hu email címre.

Okos mérés

Energiatárolóval felszerelt napelemes rendszerek esetén szükségünk van okos mérőre is, ami méri az eszközök fogyasztását és a diszpécser szerepét betöltve szabályozza a termelés függvényében a háztartási eszközök és ipari berendezések működését, illetve szükség esetén képes leszabályozni a napelem modulokat, hogy egyensúlyban tartsa a fogyasztást és a tárolást. Huawei és SMA invertereinkhez az induláskor vagy a későbbiekben is bármikor rendelhető okos mérő.

Huawei okos mérő
Smart power sensor
fuzia_clever
SMA okos mérő
Sunny Home Manager
fuzia_clever

Elektromos töltés

A Fuzia napelemes rendszerek már az első pillanattól alkalmasak elektromos autók töltésére. A kérdés csupán az, hogy milyen sebességgel szeretnénk tölteni autónkat. Ha fali töltőről szeretnénk elektromos autót tölteni 3 fázisú inverterre lesz szükség.

Mobil app

Minden SMA és HUAWEI inverterhez tartozik gyári napelemes applikáció, díjmentesen. A gyári applikáció lehetővé teszi napelemes rendszerünk professzionális felügyeletét, kezelését és bemutatását – bárhol és bármikor, mobilról vagy asztali számítógépről.

huawei_logo
FusionHome NetEco 1000S
sma_logo
SMA Sunny Portal

ZölDóra Vlog

„Gondolkodtál már azon, hogy 10 év múlva vajon lesz-e elég ivóvíz? Te is érzékeled, hogy a mezőgazdasági termékek ára már az egekben van? Fontos, hogy tudj róla: Te is tehetsz ellene! Gyere, és keressük meg együtt az okokat és a válaszokat!”

Dóra

Ugrás a Vlogra